Willy Horemans van de gekende kroeg Silver Tree in de Herentalse Kapucijnenstraat stopt er mee. Hij legde dinsdag de boeken neer bij de rechtbank van koophandel in Turnhout. De rechter sprak het faillissement van de bvba Silver Tree uit. Meester Hilde Van Dijck is curator. Of er een overnemer komt is nog niet duidelijk.

Stukje historie en kleurrijk caféleven

De Silver Tree is wijd en zijd bekend. Kan ook niet anders met zulke kleurrijke figuur als cafébaas Willy Horemans. Willy startte met de Silver Tree in 1976. De pub was een pleisterplaats voor de soldaten van de Engelse wijk die op het Engels kamp in Emblem en Grobbendonk werkten. Ook de jeugd vond van meetaf zijn draai in de echte bruine kroeg waar Guinness van 't vat nog getapt werd zoals het moet. Legendarisch zijn ook de parties met Halloween of tijdens Sint-Patrick's Day. Er waren ook heel wat optredens in z'n Irish pub.

De fans van de Willy vonden trouwens dat hij zeker zijn nominatie voor de titel van Bekendste Herentalsenaar zeker waard was. De Willy moest het, hoe kon het anders, afleggen tegen winnaar Rik Van Looy en tweede Pater Kristiaan.

Maar de laatste jaren ondervond de Silver Tree ook de gevolgen van de economische crisis. Het café boerde steeds minder goed, werd enkele keren op het nippertje van het faillissement gered tot gisteren.

Na de Muze in Antwerpen is ook Herentals zijn Muze, de Silver Tree, kwijt.   Foto: archief Nnieuws.be